Apple інвестує ще $200 млн у фонд зниження викидів вуглецю

Apple інвестує ще $200 млн у фонд зниження викидів вуглецю

Очікується, що додаткові інвестиції допоможуть фонду розпочати нові проєкти

Apple Inc заявила, що подвоїла свої фінансові зобов'язання перед фондом, який вона створила два роки тому для інвестування в проєкти виведення вуглецю з атмосфери.

Очікується, що додаткові інвестиції виробника iPhone допоможуть фонду розпочати нові проєкти та подвоїти раніше заявлену мету видалення близько 1 млн метричних тонн вуглекислого газу на рік.

Apple докладає зусиль, щоб до 2030 року стати вуглецево-нейтральною протягом усього ланцюжка поставок та життєвого циклу кожного продукту.

Фонд, створений спільно з Goldman Sachs Group Inc GS.N та некомерційною організацією Conservation International, за останні два роки інвестував у лісові об'єкти у Бразилії та Парагваї.

Apple додала, що розширений фонд керуватиметься компанією Climate Asset Management, спільним підприємством HSBC Asset Management та Pollination.

«Фонд відновлення – це новаторський інвестиційний підхід, який приносить реальну, вимірну користь планеті та спрямований на отримання фінансової віддачі, – сказала Ліза Джексон, віце-президент Apple з питань навколишнього середовища, політики та соціальних ініціатив.

Читайте також