AT&T виділяє $14 млрд на модернізацію бездротової мережі

AT&T виділяє $14 млрд на модернізацію бездротової мережі

Здійснювати модернізацію протягом п'яти років буде компанія Ericsson

Ericsson AB виграла контракт на $14 млрд на модернізацію бездротової мережі AT&T Inc., погодившись побудувати відкриту мережу, яка може постачатись рядом постачальників.

Контракт, який дозволить AT&T вибирати постачальників, які постачатимуть її антени та інфраструктуру в майбутньому, замість того, щоб пов'язувати американського оператора зв'язку єдиними відносинами, знаменує собою «стратегічне зрушення в галузі», йдеться у заяві Ericsson у понеділок. Кошти виплачуватимуть протягом п'яти років та будуть спрямовані на модернізацію інфраструктури AT&T для технології 5G.

Це був серйозний удар по фінському конкуренту Nokia, чиї акції впали на 10% у вівторок на торгах у Гельсінкі. Компанія заявила, що ця новина відкладе її плани щодо досягнення двозначної операційної рентабельності на цілих два роки. В даний час Ericsson постачає дві третини мережі AT&T, а решта третита належить Nokia.

Ericsson і Nokia боролися за контракт AT&T на створення відкритої мережі радіодоступу, яка зручніша для хмарних обчислень і дозволяє більшій кількості постачальників робити свій внесок, ніж попередні, сильно інтегровані рішення. Інвестиції AT&T відбуваються на тлі глобального спаду видатків на 5G серед операторів зв'язку.

Модель відкритої архітектури забезпечує більшу гнучкість мережі, заявив в інтерв'ю Кріс Самбар, виконавчий віце-президент AT&T Network.

Компанія AT&T, третій оператор мобільного зв'язку в Америці, заявила, що нова мережа дозволить їй швидко отримати вигоду від бездротових технологій наступного покоління. Переваги включають стійкі мережі з меншим енергоспоживанням і вищою продуктивністю, йдеться в заяві компанії.

Читайте також