Banc of California збирається об

Banc of California збирається об'єднатися з конкурентом PacWest у рамках угоди на $400 млн

За умовами угоди обидва каліфорнійські банки об'єднаються в один банк під назвою Pacific Western Bank

PacWest Bancorp збирається злитися з Banc of California в рамках угоди з акціонерним капіталом на суму $400 млн, згідно з спільною заявою банків, опублікованою у вівторок вдень.

Цей крок спрямований на відновлення довіри до сектора після краху трьох регіональних банків на початку цього року.

«Об'єднана компанія матиме силу та позицію на ринку, щоб задовольнити банківські потреби малого та середнього бізнесу в Каліфорнії та отримати вигоду з можливостей, створених для сильніших фінансових установ після нещодавніх потрясінь у банківській галузі», — сказав Джаред Вольф, президент та головний виконавчий директор Banc of California, у своїй заяві. Вольф продовжить займати посади президента та головного виконавчого директора об'єднаного банку.

PacWest повідомила про збиток чистого прибутку в розмірі $197,4 млн минулого кварталу. Банк з Беверлі-Хіллз також повідомив, що загальний обсяг депозитів скоротився на $290 млн у минулому кварталі до $27,9 млн. Banc of California повідомив про набагато менше зниження чистого прибутку в розмірі $2,4 млн у минулому кварталі. Загальний обсяг депозитів банку, що базується в Санта-Ана, трохи знизився з $7 млрд до $6,9 млрд минулого кварталу.

PacWest опинилася під сильним тиском після банкрутства Silicon Valley Bank у березні, що викликало шок у регіональних банках США. Більшість регіональних банків змогли відновити свої позиції в минулому кварталі, виплачуючи вищі процентні ставки за депозитами за рахунок свого прибутку, щоб перешкодити вкладникам переказувати свої кошти в інші банки, як показують звіти про доходи різних регіональних банків за другий квартал.

Читайте також