Barron

Barron's назвав 12 недооцінених акцій із потенціалом зростання

Акції Nvidia недооцінені і навіть «дешеві», незважаючи на прибутковість 244% за останні 12 місяців. Журнал Barron's назвав ще 12 схожих паперів для інвестування у 2024 році

Акції Nvidia недооцінені і навіть «дешеві», незважаючи на прибутковість 244% за останні 12 місяців, вважає Barron's. Причина — добрі перспективи Nvidia, які роблять її однією з найпривабливіших «акцій зростання» на ринку.

Зараз папери Nvidia торгуються з коефіцієнтом вартості акцій до прибутку 35, тоді як середній показник для головного індексу США S&P 500 знаходиться ближче до 20. У цьому сенсі акції Nvidia дуже дорогі.

Але Barron's дивиться на інший показник коефіцієнт PEG, який враховує прогноз зростання прибутку. Уолл-стріт очікує, що прибуток на акцію у Nvidia у 2023–2025 роках зростатиме приблизно на 150% на рік. Щоб отримати PEG, треба співвідношення ціни/прибутку поділити на приріст доходу компанії. Таким чином, для Nvidia PEG на горизонті 2025 становить лише 0,23 (35 розділити на 150). Це неймовірно низько, пише Barron's.

Якщо PEG менше 1, то, швидше за все, акції недооцінені і зараз гарний час їх купувати, якщо дорівнює 1 - акції справедливо оцінені, а якщо більше 1 - бізнес переоцінений, пояснює сервіс фінансової грамотності Kvaal. Це простий прогнозний мультиплікатор, але він схильний до суб'єктивності і дозволяє підганяти результати, використовуючи дані більш вигідних періодів.

За даними Nasdaq, PEG акцій Nvidia на горизонті 12 місяців складає 4,83. За даними Stock Analysis, PEG Nvidia становить 0,71 (без уточнення часового діапазону).

У кого ще привабливий PEG?

Barron's виділив ще 11 компаній, у яких найнижчі коефіцієнти PEG у перспективі двох років серед компаній в індексі Russell 1000. Журнал розглядав лише організації, які збільшують виторг як мінімум нарівні з Amazon, а йому в 2024 прогнозують зростання продажів на 12%.

У цьому списку, крім Nvidia, опинилися: Amazon, маркетингова платформа AppLovin, оператор газової інфраструктури New Fortress Energy, виробник сонячних панелей First Solar, фармкомпанії Neurocrine Biosciences і BioMarin Pharmaceutical, автостраховик Progressive, продавець спортивного одягу Lu взуття Deckers Outdoor та компанія у сфері кібербезпеки CrowdStrike.

Ралі Nvidia

Nvidia під час торгів 12 лютого вперше з 2022 року обігнала Amazon із капіталізації. Завдяки буму навколо штучного інтелекту акції виробника процесорів минулого року стали найкращими за прибутковістю у S&P 500, а цього року подорожчали вже майже на 50%.

Аналітики здебільшого очікують на продовження зростання і радять купувати акції Nvidia. Але Morgan Stanley у січні 2024 перестав вважати акції Nvidia найперспективнішими у галузі виробників чіпів. Аналітик банку Джозеф Мур зробив рекомендацією "номер один" акції виробника пристроїв зберігання даних Western Digital. Акції Nvidia Мур опустив на друге місце.

Читайте також