Berkshire Hathaway скорочує частку HP і відмовляється від ставки на General Motors

Berkshire Hathaway скорочує частку HP і відмовляється від ставки на General Motors

Інвесткомпанія Уоррена Баффета скоротила кількість акцій у своєму портфелі у третьому кварталі, продавши частки в General Motors та Activision Blizzard, одночасно знизивши ставки на такі компанії, ...

Загалом Berkshire вийшла з акцій семи компаній, не рахуючи реструктуризації своїх інвестицій у Liberty Media Corp. та пов'язаних з нею компаній. Вартість розкритих інвестицій знизилася на 10%, порівняно з попереднім кварталом, до $312,8 млрд.

Berkshire була чистим продавцем акцій протягом усього 2023 року, заробивши близько $23,6 млрд. від продажу акцій після покупок за перші дев'ять місяців цього року. Більшість накопичень опинилася в короткострокових казначейських облігаціях, що допомогло Berkshire накопичити рекордні $157 млрд готівкою.

Раніше цього року Баффет порушив свою типову стратегію утримання у довгостроковій перспективі, заявивши, що він раптово залишив посаду у компанії Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Мільярдер пояснив своє рішення побоюваннями з приводу політичних ризиків на Тайвані, хоча він назвав виробника мікросхем «приголомшливим підприємством».

Цього року у портфелі акцій Berkshire відбулися й інші зміни: раніше конгломерат залишив US Bancorp та Bank of New York Mellon Corp., незважаючи на те, що він зробив ставку на Capital One Financial Corp. у неспокійний період для сектора.

Читайте також