Біотехнологічна Amgen купує фармацевтичну Horizon Therapeutics за $27,8 млрд

Біотехнологічна Amgen купує фармацевтичну Horizon Therapeutics за $27,8 млрд

Угода стане найбільшою у світовому секторі охорони здоров'я за 2022 рік

Американська біотехнологічна компанія Amgen Inc. домовилася про купівлю виробника ліків Horizon Therapeutics PLC за $27,8 млрд.

Згідно з прес-релізом Amgen, вона заплатить по $116,5 за акцію Horizon, що на 47,9% більше за ринкову ціну в $78,76 на закриття торгів 29 листопада - за день до появи перших повідомлень про можливу угоду.

Видання The Wall Street Journal назвало угоду найбільшою у секторі охорони здоров'я у світі за підсумками 2022 року.

Amgen повідомила, що має намір профінансувати покупку за рахунок бридж-кредиту на суму $28,5 млрд, організаторами якого стануть Citibank NA та Bank of America Corp.

Компаніям необхідно буде отримати схвалення угоди з боку регуляторів, що, як очікується, відбудеться у першому півріччі 2023 року.

Horizon займається розробкою лікарських препаратів для лікування рідкісних аутоімунних та тяжких запальних захворювань, які на даний момент в основному продаються в США. Акції компанії звертаються на біржі Nasdaq, проте її штаб-квартира перебуває в Ірландії.

Виторг Horizon минулого року збільшився на 47% і склав $3,23 млрд на тлі збільшення вдвічі доходів від продажів препарату Tepezza для лікування ендокринної офтальмопатії, запального захворювання м'язів та м'яких тканин ока, пов'язаного з патологією щитовидної залози.

Читайте також