FTC схвалює Amgen придбання Horizon Therapeutics за $27,8 млрд

FTC схвалює Amgen придбання Horizon Therapeutics за $27,8 млрд

Обидві компанії тепер планують завершити угоду – найбільшу за всю історію Amgen – на початку четвертого кварталу цього року

Угода вирішує позов, поданий FTC у травні з вимогою заблокувати придбання через побоювання, що воно дозволить Amgen використати свій портфель ліків для придушення конкуренції у фармацевтичній промисловості.

Угода, про яку було оголошено в п'ятницю, як і раніше, накладає на Amgen обмеження на вирішення ключових питань, порушених Федеральною торговою комісією в її позові.

Угода прямо забороняє Amgen «об'єднувати» два препарати-блокбастери Horizon: Tepezza для лікування захворювань очей та щитовидної залози та Krystexxa, ліки від подагри.

Ця практика передбачає надання знижок на існуючі продукти, щоб чинити тиск на страховиків та менеджерів з пільг в аптеках, щоб вони надали перевагу продуктам Horizon.

Amgen також доведеться отримати схвалення Федеральної торгової комісії на придбання будь-яких продуктів, які лікують ті самі захворювання, що і Tepezza та Krystexxa. Amgen має домагатися схвалення від агентства до 2032 року.

Представник Amgen заявив, що компанія не має «причин, можливостей чи наміру» об'єднувати два швидкорослі препарати Horizon. Нова угода «не вплине на бізнес Amgen», додав представник.

Читайте також