BlackRock купує інфраструктурну фірму GIP за $12,5 млрд

BlackRock купує інфраструктурну фірму GIP за $12,5 млрд

Угода зробить компанію BlackRock одним із найбільших інвесторів в інфраструктуру

BlackRock Inc. погодилася купити компанію Global Infrastructure Partners Адебайо Огунлесі приблизно за $12,5 млрд, що дозволило найбільшому у світі керуючому капіталом увійти до вищих лав інвесторів, які роблять довгострокові ставки на енергетику, транспорт та цифрову інфраструктуру.

BlackRock заплатить $3 млрд готівкою та близько 12 млн акцій на суму близько $9,5 млрд на момент закриття угоди в четвер. Очікується, що угоду буде закрито у третьому кварталі. Огунлесі, колишній керівник Credit Suisse, а також голова та головний виконавчий директор GIP, увійде до складу ради директорів та глобального виконавчого комітету BlackRock.

Придбання GIP, яка управляє $100 млрд, є найбільшою угодою за більш ніж десятиліття для BlackRock і важливим кроком генерального директора Ларрі Фінка з перетворення фірми на ключового гравця на ринку приватних і альтернативних активів, що швидко зростає.

«Безпрецедентна потреба у новій інфраструктурі – у цифровій інфраструктурі, у модернізованих логістичних центрах, а також у декарбонізації та енергетичній безпеці – у поєднанні з рекордно високим державним дефіцитом означає, що приватний капітал буде необхідний, як ніколи раніше», – заявив президент Fink та BlackRock Роб Капіто у своїй доповіді. «У найближчі 10 років це буде одна з областей нашої галузі, що найшвидше зростають».

Угода, про яку було оголошено у заяві у п'ятницю, стала найбільшим придбанням компанії з моменту купівлі Barclays Global Investors у 2009 році, що поставило управляючу активами на шлях до того, щоб стати найбільшим постачальником біржових фондів.

Читайте також