Boeing залучить до $35 млрд за рахунок продажу акцій, кредиту та облігацій

Boeing залучить до $35 млрд за рахунок продажу акцій, кредиту та облігацій

Boeing залучить $10 млрд кредитів у банків та планує залучити ще до $25 млрд за рахунок продажу акцій та облігацій

Boeing, який прагне зміцнити своє фінансове становище на тлі страйку, що затягнувся, повідомив, що планує залучити до $25 млрд за рахунок продажу акцій і облігацій. Ще $10 млрд авіабудівний концерн позичить у банків. Акції компанії на торгах у Нью-Йорку зростали на 1%. Однак на Уолл-стріт попереджають, що новини Boeing можуть сигналізувати про те, що ситуація з ліквідністю у компанії гірша, ніж передбачалося.

Boeing подав до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) два повідомлення.

  • У першому американський авіабудівний концерн повідомив, що планує залучити до $25 млрд за рахунок продажу акцій та облігацій протягом наступних трьох років, щоб зміцнити баланс і пережити страйк, який на місяць зупинив виробництво літаків 737 Max, 767 та 777. 
  • У другому документі Boeing повідомив , що на тлі виплат, що наближаються, уклав кредитну угоду на $10 млрд з консорціумом банків.

Поки достеменно не відомо, коли і яку саме суму Boeing залучить за рахунок продажу акцій, зазначає Reuters. Очікується, що компанія проведе розміщення акцій приблизно на $10 млрд, повідомили джерела The Wall Street Journal.

Читайте також