Bosch придбає бізнес у сфері опалення та вентиляції у JCI за $8 млрд

Bosch придбає бізнес у сфері опалення та вентиляції у JCI за $8 млрд

Robert Bosch GmbH планує придбати активи Johnson Controls International Plc у сфері опалення та вентиляції за $8 млрд, щоб диверсифікувати свій портфель

Усі сторони підписали зобов'язуючі угоди, заявила Bosch у вівторок. Очікується, що угоду буде закрито через 12 місяців за умови схвалення регулюючих органів.

У рамках угоди Bosch набуде повної власності спільного підприємства Johnson Controls та Hitachi з виробництва систем кондиціювання повітря, включаючи 40% акцій японського виробника.

Угода допомагає Bosch вийти на нові ринки та розширити свій автомобільний бізнес, оскільки автовиробники переходять на електромобілі. Німецька компанія конкурувала з іншими претендентами на активи та нещодавно вийшла в лідери, повідомив Bloomberg.

Угода є найбільшою в історії Bosch і майже подвоїть бізнес із виробництва товарів для дому з €5 млрд до €9 млрд, заявила компанія. Угода включає 16 виробничих майданчиків та 12 майданчиків для розробки у більш ніж 30 країнах.

"Завдяки цій угоді ми досягнемо лідируючої позиції на світовому ринку опалення, вентиляції та кондиціювання повітря", - сказав генеральний директор Bosch Стефан Хартунг. «Вона також посилить нашу присутність у США та Азії та збалансує підрозділи нашої компанії».

Читайте також