Британський пенсійний стартап Smart залучив $95 млн

Британський пенсійний стартап Smart залучив $95 млн

Компанія планує використовувати капітал для розширення своєї міжнародної присутності та здійснення придбань

Smart, лондонський стартап, який допомагає роботодавцям та їхнім співробітникам управляти своїми пенсіями та контролювати їх, заявив, що він закрив фінансування серії E на $95 млн.

Новий інвестор Aquiline Capital Partners очолив раунд. Також у раунді взяли участь попередні інвестори Barclays, Chrysalis Investments, Fidelity International Strategic Ventures, DWS та Natixis Investment Managers.

PitchBook оцінює вартість Smart у $564 млн.

Smart повідомив, що виручка групи у 2022 році склала £67 млн, що на 65% більше, ніж у 2021 році. Компанія також стверджує, що на її платформі є активи під управлінням (AUM) у розмірі £5,5 млрд.

«Ця інвестиція є сильним визнанням успіху та шляху компанії Smart на сьогоднішній день, а також підкреслює величезні можливості, які чекають на нас попереду. Це також гучний вотум довіри фінтех-сектору Великобританії та її лідерству у наданні фінансових послуг», — йдеться у спільній заяві співзасновників Ендрю Еванса та Вілла Вінна.

«Ми прагнемо змінити пенсійне забезпечення, заощадження та фінансове благополуччя… Ми вже досягли масштабу та прибутковості у Великій Британії, а Smart Pension тепер обслуговує більше одного мільйона вкладників, і ця підтримка дозволяє нам досягти такого масштабу та прибутковості на наших глобальних ринках по всій групі».

Компанія Smart, заснована в Лондоні в 2014 році, з'явилася після того, як двома роками раніше уряд Великобританії ухвалив закон про автоматичне зарахування пенсій, який зобов'язує роботодавців за промовчанням надавати пенсійну схему на робочому місці, а не вимагати від працівників добровільної згоди. Мета цього полягала в тому, щоб гарантувати, що більше людей відкладатимуть на пенсію через приватну пенсію, але, враховуючи, що люди можуть змінювати роботу кожні кілька років, це зробило дещо громіздким відстеження їх незліченних пенсійних фондів, які можуть бути розкидані по всьому світу.

Читайте також