Brookfield придбає великий портфель вітряних та сонячних електростанцій Duke за $2,8 млрд

Brookfield придбає великий портфель вітряних та сонячних електростанцій Duke за $2,8 млрд

Американські комунальні підприємства прагнуть позбутися нерегульованих енергетичних активів за межами своїх внутрішніх ринків

Brookfield Renewable погодилася купити великий портфель вітряних та сонячних електростанцій у Duke Energy Corp.

Duke очікує, що чистий виторг від угоди складе близько $1,1 млрд. Компанія також оголосила про списання вартості пристрою на $800 млн. Підрозділ розробляє нові проєкти та експлуатує близько 3,4 гігават сонячної, вітрової та акумуляторної енергії.

Американські комунальні підприємства прагнуть позбутися нерегульованих енергетичних активів за межами своїх внутрішніх ринків після того, як Уолл-стріт почав приділяти пріоритетну увагу ослабленим підприємствам, зосередженим на своїх основних територіях. Інвестори тепер вважають за краще, щоб комунальні підприємства інвестували кошти на місцевому рівні, а дохід гарантувався перекладанням витрат на їх клієнтів.

"Це відповідає тому, що комунальні підприємства зосередили свої зусилля на відновлюваних джерелах енергії в рамках своєї регульованої діяльності", - сказав Пол Паттерсон, аналітик Glenrock Associates LLC. За його словами, комунальні підприємства, як і раніше, інвестуватимуть в екологічно чисту енергію, але вони робитимуть це в рамках свого регульованого бізнесу, а не як незалежний розробник.

Brookfield Renewable — флагманська компанія Brookfield Corporation, що спеціалізується на екологічно чистій енергії, глобального керуючого альтернативними активами на суму понад $825 млрд.

Читайте також