Brookfield веде переговори про купівлю французької компанії Neoen за $6,6 млрд

Brookfield веде переговори про купівлю французької компанії Neoen за $6,6 млрд

Brookfield веде ексклюзивні переговори про придбання контрольного пакету французького виробника відновлюваної енергії Neoen SA вартістю €6,1 млрд

Згідно з заявою, зробленою в четвер, канадський керуючий активами Brookfield обговорює купівлю 53,3% акцій Neoen за ціною €39,85 за акцію. Потенційна пропозиція є премією на 26,9% до останньої ціни закриття Neoen у Парижі.

Brookfield разом із Brookfield Renewable Partners та сінгапурською Temasek Holdings Pte планує придбати 42% акцій, що належать холдинговій компанії Impala SAS французького мільярдера Жака Вейра. Решту компанії придбає у деяких інших акціонерів Neoen.

Після завершення купівлі частки Brookfield має намір зробити тендерну пропозицію на решту компанії за тією ж ціною (що може відбутися в першому кварталі наступного року в очікуванні схвалення регулюючих органів) та зробити її приватною.

Угода буде вважатися однією з найбільших у Європі цього року і відбудеться в той час, коли зареєстровані на біржі розробники екологічно чистої енергії одержують відсотки за поглинання після зниження цін на їх акції внаслідок зростання відсоткових ставок та вартості обладнання.

Компанія Neoen, заснована в 2008 році компанією Impala, перетворилася на одного з найбільших незалежних виробників відновлюваної енергії, що поєднує вітрові, сонячні та накопичувальні технології у більш ніж дюжині країн.

Читайте також