Brookfield залучає $12 млрд для флагманського фонду прямих інвестицій

Brookfield залучає $12 млрд для флагманського фонду прямих інвестицій

Канадська інвестиційна фірма зміцнює свою фінансову силу після періоду великих витрат

Згідно з заявою, опублікованою у вівторок, канадська інвестиційна фірма Brookfield вклала $3,5 млрд власних коштів у проєкт BCP VI, а частина, що залишилася, надійшла від інвесторів, включаючи пенсійні плани, суверенні фонди добробуту та сімейні офіси.

Цього року Brookfield була однією з найактивніших інвестиційних компаній у світі, хоча багато її колег залишилися осторонь у період затишшя у сфері злиття та поглинання. Вона перевершила за витратами безліч інших відомих приватних інвестиційних компаній на шляху до багатомільярдних угод з такими компаніями, як американський постачальник ануїтетів American Equity Investment Life Holding Co. та близькосхідний платіжний процесор Network International Holdings Plc.

За словами Сайрус Медона, головного виконавчого директора групи прямих інвестицій, компанія Brookfield зі штаб-квартирою в Торонто, яка вже витратила близько $4 млрд зі свого нового фонду, бачить більше можливостей для укладання угод у таких секторах, як технології та охорона здоров'я.

"За останні три роки багато інвестицій у технології та охорону здоров'я було зроблено за високою ціною, і багато з цих компаній зараз почуваються не так добре, як сподівалися інвестори", - сказав Медон в інтерв'ю. «Зараз ми знаходимо цікаві можливості у цих секторах, оскільки оцінки стають розумнішими».

Brookfield управляє $850 млрд за низкою стратегій, які також включають відновлювані джерела енергії, інфраструктуру, нерухомість та кредит.

Читайте також