ByteDance викупить акції на $3 млрд після зупинки IPO

ByteDance викупить акції на $3 млрд після зупинки IPO

Автор TikTok бореться із занепокоєнням США з приводу свого додатку

ByteDance Ltd. пропонує викупити в інвесторів власні акції на суму до $3 млрд при оцінці компанії у $300 млрд.

Пекінська компанія, творець популярного відеододатку TikTok, проінформувала акціонерів про свої плани минулого тижня. Запропонована ціна за акцію в розмірі трохи менше $177 дала компанії передбачувану оцінку $300 млрд, йдеться в службовій записці, з якою ознайомився Bloomberg News.

ByteDance перетворився на найцінніший стартап у світі завдяки успіху таких програм, як TikTok та його китайського аналога Douyin.

ByteDance вже багато років розглядає можливість публічного розміщення TikTok, що може як винагородити інвесторів, так і послабити політичний тиск, оскільки компанія відокремлюється від своєї китайської материнської компанії. Він також розглядав можливість проведення окремого IPO для Douyin та її китайських компаній у Гонконгу. Але обидва розміщення неодноразово відкладалися, оскільки Пекін посилив контроль за інтернет-гігантами.

Хоча поточна капіталізація у розмірі $300 млрд нижче пікової оцінки ByteDance, вона, як і раніше, обіцяє значний дохід для перших інвесторів у компанію з десятирічною історією, включаючи Sequoia Capital та Susquehanna International Group.

Читайте також