Carlsberg придбає британського виробника безалкогольних напоїв Britvic за $4,2 млрд

Carlsberg придбає британського виробника безалкогольних напоїв Britvic за $4,2 млрд

Carlsberg домовилася про купівлю британського виробника безалкогольних напоїв Britvic, що дозволить данській компанії стати «лідером» на ринку напоїв у Великій Британії

Генеральний директор Carlsberg Джейкоб Аруп-Андерсен повідомив інвесторам у ході телефонної конференції, що придбання створить цінність для акціонерів, сприятиме зростанню та створить унікальну у Великій Британії об'єднану компанію з виробництва пива та безалкогольних напоїв.

"Завдяки цій угоді ми створюємо потужний британський центр", - сказав він.

Він відмілив побоювання деяких аналітиків з приводу ризиків інтеграції, заявивши, що Carlsberg має солідний досвід ведення бізнесу пива і безалкогольних напоїв на кількох ринках. Безалкогольні напої вже становлять 16% обсягів Carlsberg.

Оскільки на деяких ринках споживачі відмовляються від пива на користь міцних спиртних напоїв або взагалі скорочують споживання спиртного, пивоварні компанії прагнуть розширити свій асортимент за рахунок нових категорій, таких як хард-зельтер, баночні коктейлі та сидри, а також безалкогольні напої.

Britvic продає безалкогольні напої у Великій Британії, Ірландії, Бразилії та на інших міжнародних ринках, таких як Франція, Близький Схід та Азія.

У Carlsberg заявили, що угода принесе низку переваг, включаючи економію витрат та підвищення ефективності на суму $128 млн протягом п'яти років, оскільки вона використовує переваги загальних мереж закупівель, виробництва та дистрибуції.

Читайте також