Carlyle придбає дочірню компанію Baxter Vantive із лікування нирок за $3,8 млрд

Carlyle придбає дочірню компанію Baxter Vantive із лікування нирок за $3,8 млрд

Компанія з викупу Carlyle Group уклала угоду щодо придбання підрозділу з лікування нирок компанії Baxter Vantive за $3,8 млрд

Доходи від угоди, яка, як очікується, буде закрита на початку 2025 року, допоможуть виробнику медичних приладів Baxter скоротити свою заборгованість. Baxter, яка торік виплатила близько $2,8 млрд. боргу після продажу свого біофармацевтичного підрозділу, мала довгострокову заборгованість у розмірі $13,8 млрд на кінець 2023 року.

 "Vantive - це сильна, зростаюча компанія з франшизами, що лідирують на ринку, і ми раді співпрацювати з командою Vantive для реалізації її стратегічного бачення через відділення від Baxter і перетворення в самостійний глобальний бізнес", - сказав Роберт Шмідт, глобальний керівник напряму охорони здоров'я компанії Carly.

Atmas Health, інвестиційна платформа у сфері охорони здоров'я, створена Carlyle у 2022 році, виступила партнером фірми в угоді з придбання Vantive.

Минулого року виторг Baxter у сфері лікування нирок становив близько $4,5 млрд, а штат співробітників налічує понад 23 000 осіб.

"Ця угода - правильний крок у правильний час для Baxter, що завершує надійний процес, який ми розпочали на початку 2023 року", - заявив генеральний директор Baxter Джо Алмейда.

Carlyle, одна з провідних у світі компаній з викупу активів, яка управляє активами на суму $435 млрд, цього року активно купувала та продавала активи.

Читайте також