Чеський мільярдер Кретинський купив французький замок за $43 млн

Чеський мільярдер Кретинський купив французький замок за $43 млн

У Chateau du Marais є парк та дзеркальне озеро довжиною 550 метрів

Інвестиційна компанія, яку підтримує чеський мільярдер Даніель Кретінський, купила замок, розташований на південний захід від Парижа, з планом перетворити його на розкішний готельний комплекс.

Кретинський придбав Chateau du Marais та навколишні землі влітку у французької аристократичної родини, згідно з документами, з якими ознайомився Bloomberg.

Представник Даніела Кретинського заявив, що покупка є спільною інвестицією 50/50 з Іржі Смейцем, генеральним директором чеської інвестиційної групи, що належить сім'ї мільярдерів Кельнер.

47-річний Кретинський заробив статки, купуючи електростанції зі своєю групою EPH, і в даний час є інвестором Royal Mail Plc, West Ham FC та роздрібних груп, включаючи Casino Guichard-Perrachon SA та Fnac Darty SA у Франції.

Замок Chateau du Marais, розташований за 36 км від Парижа, відомий як один із найкращих зразків архітектури Людовіка XVI. У ньому є кілька будівель, дзеркальне озеро завдовжки 550 метрів та парк в англійському стилі.

"План полягає в тому, щоб повністю оновити інтер'єр, щоб створити розкішний готель", - каже мер Валь-Сен-Жермен Серж Делож, де розташований замок.

Читайте також