Citi: інвестори вкладають $21 млрд в акції США

Citi: інвестори вкладають $21 млрд в акції США

Учасники ринку збільшили нові довгі позиції щодо ф'ючерсів на S&P 500 навіть незважаючи на те, що переговори про стелю боргу у Вашингтоні затяглися

За словами стратегів Citigroup Inc., інвестори збільшують свої оптимістичні ставки на акції США, роблячи позиціонування більш одностороннім.

За даними Citi, щотижневий потік нових лонгів був одним із найбільших за останні роки.

«Імпульс очевидний, а позиціонування стає дедалі одностороннішим. Довгі позиції перевищують короткі більш ніж у 9 разів до 1», - заявили стратеги Citi на чолі з Крісом Монтегю.

Це перегукується з даними основного брокерського підрозділу Goldman Sachs Group Inc.: хедж-фонди, які роблять як бичачі, так і ведмежі ставки на акції, скуповували американські акції протягом двох тижнів поспіль, при цьому загальний обсяг покупок досяг найшвидшого темпу з жовтня.

Зміна настроїв відбувається саме в той момент, коли індекс S&P 500 досяг рівня прориву 4200 пунктів.

Більше того, показники волатильності також впали до спокійних рівнів за рік, незважаючи на потенційні ризики, такі як переговори про стелі боргу США.

Примітно, що відновлення ринку акцій США цього року було викликане зростанням акцій кількох великих технологічних компаній, оскільки інвестори перейшли на компанії з високим потенціалом прибутку та відмовилися від циклічних галузей. За даними Goldman Sachs Group Inc., у першому кварталі американські акції технологічних компаній із мега-капіталізацією перевищили популярні довгі позиції хедж-фондів.

Читайте також