ConocoPhillips придбає Marathon Oil в рамках мегаугоди зі злиття на $22,5 млрд

ConocoPhillips придбає Marathon Oil в рамках мегаугоди зі злиття на $22,5 млрд

Ведучий незалежний виробник нафти і газу в США ConocoPhillips погодився купити Marathon Oil за $22,5 млрд, що є останньою із серії мегаугод в енергетичній галузі

В останні два роки нафтогазова галузь США переживає хвилю консолідації, оскільки компанії прагнуть збільшити запаси та створити ефект масштабу. Минулий рік був одним із найактивніших: було укладено угод на суму близько $250 млрд.

ConocoPhillips очікує на економію коштів у розмірі $500 млн протягом першого року після закриття угоди. Придбання додає до її портфеля понад 2 млрд барелів запасів.

Marathon Oil веде операції в басейні Баккен у Північній Дакоті, у Пермському басейні в Західному Техасі та в басейні Ігл-Форд у Південному Техасі – регіонах, які є основною метою для виробників, які прагнуть збільшити свої запаси.

ConocoPhillips минулого кварталу була третім за обсягом виробником нафти і газу в Пермському регіоні, найбільшому родовищі сланцевої нафти в США.

Проте діяльність із консолідації у галузі привернула підвищену увагу антимонопольного законодавства.

ConocoPhillips також додала, що позбавиться активів на суму майже $2 млрд.

Компанія також дала зрозуміти, що збільшить зворотний викуп акцій до $7 млрд наступного року з прогнозованих цього року $5 млрд і зобов'язується викупити свої акції на $20 млрд протягом трьох років після закриття угоди.

Читайте також