CPP Investments інвестує у мережу цифрової інфраструктури Італії

CPP Investments інвестує у мережу цифрової інфраструктури Італії

CPP Investments приєднується до групи інвесторів Optics BidCo, яка купує NetCo – найрозгалуженішу телекомунікаційну мережу в Італії

Рада з інвестицій у пенсійні плани Канади (CPP Investments) уклала угоду про приєднання до групи інвесторів Optics BidCo, яка купує NetCo – найрозгалуженішу телекомунікаційну мережу в Італії – у Telecom Italia SpA.

CPP Investments взяла на себе зобов'язання придбати 17,5% акцій NetCo на суму до €2 млрд у рамках угоди, за якою вартість бізнесу оцінюється приблизно в €18,8 млрд.

Група інвесторів, яку очолює Kohlberg Kravis Roberts & Co. LP (KKR), включає дочірню компанію, що знаходиться у повній власності Інвестиційного управління Абу-Дабі (ADIA), італійський інфраструктурний фонд F2i та Міністерство економіки та фінансів італійського уряду.

Бізнес NetCo в основному складатиметься з активів фіксованої мережі, що виділяються з Telecom Italia SpA, пропонуючи підключення до будинків та підприємств по всій країні на оптовій основі з відкритим доступом з використанням поєднання мідних та оптоволоконних технологій.

"NetCo надаватиме критично важливі послуги наскрізної передачі даних, які підтримують функціонування італійської економіки", - сказав Джеймс Брайс, керуючий директор, глобальний керівник відділу інфраструктури CPP Investments. «Наші інвестиції разом із цими ключовими партнерами із загальним довгостроковим баченням допоможуть створити високоякісну цифрову інфраструктуру по всій Італії, а також забезпечити фонду довгостроковий прибуток із поправкою на ризик. Ми сподіваємось, що NetCo зможе стати першою з кількох інвестицій в інфраструктуру в Італії для CPP Investments».

CPP Investments – це професійна організація з управління інвестиціями, яка керує Фондом на користь більш ніж 22 мільйонів вкладників та бенефіціарів Пенсійного плану Канади. Станом на 31 грудня 2023 року загальна сума фонду склала 590,8 млрд канадських доларів.

Читайте також