Credit Agricole придбав контрольний пакет акцій дочірньої компанії у Єгипті

Credit Agricole придбав контрольний пакет акцій дочірньої компанії у Єгипті

Французький банк купив 60 млн. додаткових акцій, збільшивши свою загальну частку в єгипетському банку з 47,385% до 52,185%.

Crédit Agricole придбав контрольний пакет акцій своєї єгипетської дочірньої компанії Crédit Agricole Egypt, повідомив єгипетський банк у четвер.

 "Це свідчить про впевненість у розвитку та ефективності Crédit Agricole Egypt", - йдеться в заяві каїрської дочірньої компанії на Єгипетській біржі.

Єгипетська фондова біржа повідомила в окремій заяві, що 60 мільйонів акцій перейшли з рук в руки в ході пакетної угоди на 408 млн. єгипетських фунтів ($21,2 млн.).

Crédit Agricole вийшов на єгипетський ринок у 2001 році, купивши 93,3% місцевого Crédit Commercial de France, який мав лише три філії.

У 2003 році Crédit Agricole придбала єгипетські активи Crédit Lyonnais, який перебував у Єгипті з кінця 1970-х років, а в 2005 році купила 75% акцій Egypt American Bank. Об'єднаний банк отримав назву Crédit Agricole Egypt у 2006 році.

Це єдиний французький банк із великими операціями в Єгипті після продажу у 2012 році BNP Paribas Egypt компанії Emirates NBD та National Société Générale Bank (NSGB) групі Qatar National Bank Group.

Читайте також