Databricks залучила $500 млн при оцінці $43 млрд і планує додаткові інструменти ШІ

Databricks залучила $500 млн при оцінці $43 млрд і планує додаткові інструменти ШІ

Серед інвесторів нового раунду фінансування компанії-розробника програмного забезпечення входять T. Rowe Price і Nvidia

Раунд Databricks Inc. було завершено після обговорень минулого місяця, про які повідомило агентство Bloomberg. Т. Роу Прайс очолив фінансування за участю стратегічних інвесторів Nvidia Corp. та Capital One Financial Corp.

"Ми дуже натхненні цим стратегічним партнерством з Nvidia щодо створення індивідуальних великих мовних моделей", - сказав головний виконавчий директор Databricks Алі Годсі, маючи на увазі системи, які корпорації поспішають розгорнути, оскільки вони працюють з величезними наборами даних і розуміють людські фрази. "Ці інвестиції дозволяють нам подвоїти ефективність нашої стратегії генеративного штучного інтелекту".

Компанія Databricks, що надає інструменти для обробки даних та аналітики, нещодавно наголосила на своїх можливостях штучного інтелекту, у тому числі створивши власну велику мовну модель, яку компанії можуть використовувати для створення власних програм, подібних до ChatGPT.

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг доклав зусиль для просування використання штучного інтелекту на нових ринках. Виробник чіпів створює системи та програмне забезпечення, щоб допомогти новим учасникам ринку, та інвестує у партнерські відносини, які можуть допомогти прискорити впровадження нових продуктів.

За даними компанії, в останньому раунді фінансування Databricks кожна акція оцінюється у $73,50. Це та сама ціна, що і в останньому раунді фінансування два роки тому, з поправкою на дроблення акцій.

У прес-релізі Databricks повідомила, що її річний дохід становитиме $1,5 млрд, а продаж зріс приблизно на 50% порівняно з попереднім роком.

Читайте також