До кінця року Китай продасть суверенні облігації на суму $340 млрд

До кінця року Китай продасть суверенні облігації на суму $340 млрд

Китайський уряд використовує річну квоту, що залишилася, і рефінансує спеціальні облігації з терміном погашення

Згідно з розрахунками Bloomberg, у жовтні-грудні, ймовірно, буде випущено загалом 2,45 трлн юанів державних облігацій, включаючи близько 1,66 трлн юанів нових облігацій і майже 786 млрд юанів для рефінансування частини спеціального боргу з терміном погашення.

За даними, зібраними Bloomberg, цього року центральний уряд випустив загальних облігацій на суму 1,09 трлн юанів. Це менше ніж 40% від дефіциту центрального бюджету у розмірі 2,75 трлн юанів на 2022 рік. Крім того, термін погашення двох спеціальних векселів, вперше випущених у 2007 році для створення суверенного фонду добробуту Китаю, спливає у листопаді та грудні відповідно.

Темпи випуску суверенних облігацій відстають від випуску спеціальних місцевих облігацій, які в основному використовуються для інвестицій в інфраструктуру, ймовірно тому, що уряд намагався регулювати пропозицію облігацій, щоб уникнути потрясінь на ринку. Майже вся квота на спеціальні облігації у розмірі 3,65 трлн юанів цього року була використана, оскільки Пекін покладався на будівництво інфраструктури для підтримки економіки, що постраждала від спалахів Covid і спаду на ринку житла.

Читайте також