Два австралійські пенсійні гіганти виділили $19 млрд Великобританії та Європі

Два австралійські пенсійні гіганти виділили $19 млрд Великобританії та Європі

IFM інвестує в інфраструктуру Великобританії та проєкти енергетичного переходу, а Aware Super спеціалізується на нерухомості та прямих інвестиціях

Два найбільші пенсійні інвестори Австралії пообіцяли найближчими роками вкласти $19 млрд у ринки Великобританії та Європи, оскільки галузь все частіше шукає можливості за кордоном.

IFM Investors, що належить деяким з найбільших пенсійних фондів Австралії, витратить £10 млрд на проєкти з інфраструктури та енергетичного переходу у Великобританії до 2027 року відповідно до угоди, оголошеної з урядом цієї країни. Тим часом, Aware Super заявила, що направить $6,6 млрд до Великобританії та Європи через свій новий лондонський офіс.

«Велика Британія робить кроки, щоб сприяти довгостроковим інвестиціям в інфраструктуру, і в даний час ми бачимо значні можливості для їх впровадження, особливо в рамках енергетичного переходу Великобританії в таких областях, як морська вітроенергетика, сонячна енергія, акумуляторні батареї, відновлювані види палива. Про це йдеться у заяві глави IFM Investors з інфраструктури Європи Діпи Бхарадваджа.

Це ще одна ознака зростаючої міжнародної присутності австралійської пенсійної індустрії вартістю 3,5 трлн австралійських доларів, відомою на місцевому рівні як пенсійне забезпечення, яка останніми роками збільшила активи, інвестовані за кордон. Тим часом, регіони за межами Австралії стають дедалі важливішими: минулого тижня Aware Super відкрила свій лондонський офіс, а найбільший пенсійний фонд Австралії, AustralianSuper, останніми роками розширює свою присутність у Лондоні та Нью-Йорку.

Aware Super вже інвестувала 17 млрд австралійських доларів у Великобританію та Європу.

Читайте також