Джастін Трюдо надасть $1,8 млрд для канадського сектора штучного інтелекту

Джастін Трюдо надасть $1,8 млрд для канадського сектора штучного інтелекту

Канада запускає фонд для розвитку свого сектора штучного інтелекту та створює новий інститут безпеки ШІ

У неділю канадський уряд оприлюднив пакет заходів, пов'язаних із штучним інтелектом, на суму $1,8 млрд. Згідно із заявою, центральним елементом є 2 млрд канадських доларів на «обчислювальні можливості та технологічну інфраструктуру», які можуть прискорити роботу дослідників штучного інтелекту, стартапів та інших фірм.

Інші гроші будуть виділені на прискорення впровадження ШІ у таких секторах, як сільське господарство та охорона здоров'я, йдеться у заяві. Ці кошти «допоможуть використати весь потенціал штучного інтелекту, щоб канадці, і особливо молоді канадці могли отримати добре оплачувану роботу, одночасно підвищуючи нашу продуктивність і розвиваючи нашу економіку», — сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Бенджамін Берген, голова Ради канадських новаторів, заявив, що його група шукає більшої ясності щодо того, як компанії зможуть отримати доступ до обчислювальних потужностей та інфраструктури, які уряд планує надати. "Якщо це дасть канадським компаніям ресурси для глобальної конкуренції, сьогоднішнє оголошення стане кроком у правильному напрямку", - сказав він.

Канада ще не ухвалила закон, який регулює ШІ. Закон про штучний інтелект та дані було представлено у 2022 році, але він все ще перебуває на розгляді членів парламенту.

Читайте також