Electrolux виставила на продаж бренд Zanussi вартістю $973,3 млн

Electrolux виставила на продаж бренд Zanussi вартістю $973,3 млн

Продаж включатиме виробничі потужності в Єгипті, які виробляють велику побутову техніку під брендом Zanussi, а також потужності з виробництва водонагрівачів у Єгипті та Південній Африці

Шведський концерн Electrolux, який є найбільшим у Європі виробником побутової техніки, розпочав підготовку до продажу бренду Zanussi та інших активів, які не належать до основних.

Згідно з прес-релізом, окрім Zanussi, на продаж виставлені інші "неключові" бренди, такі як Ideal, Faure, Zanker, Rosenlew, Elektro-Helios та Zoppas, а також Olympic Electric та Kwikot.

Продаж усіх цих активів оцінюється приблизно в 10 млрд шведських крон ($973,3 млн.).

Щорічно компанія Electrolux продає понад 50 млн своїх виробів споживачам із 150 країн. Штаб-квартира знаходиться в місті Стокгольм, Швеція. Існує близько 60 офісів концерну у різних країнах світу.

Техніка Electrolux виробляється на заводах, розташованих у більш ніж 10 країнах Європи, зокрема в Україні.

Італійська компанія з виробництва побутової техніки Zanussi, у свою чергу, була заснована у 1916 році, згодом куплена концерном Electrolux у 1984 році.

Electrolux наголошує, що бізнес у Єгипті та Південній Африці є прибутковим, а непрофільні бренди, які збираються продати, добре відомі на відповідних ринках. Але ці активи не мають достатньо сильної синергії з нашою основною стратегією, щоб гарантувати необхідну увагу та інвестиції з нашого боку.

З початком війни в Україні Electrolux призупинила свою діяльність у росії, а в липні 2022 року заявила, що продає свій бізнес у росії місцевому керівництву.

Читайте також