EQT придбає найбільшого в Європі виробника ветпрепаратів Dechra за £4,5 млрд

EQT придбає найбільшого в Європі виробника ветпрепаратів Dechra за £4,5 млрд

Угода стане найбільшим європейським приватним придбанням цього року

EQT AB погодилася купити британського виробника ветеринарних препаратів Dechra Pharmaceuticals Plc за зниженою ціною £4,46 млрд.

Шведська фірма з викупу заплатить інвесторам Dechra 3875 пенсів за акцію відповідно до умов рекомендованої грошової пропозиції.

EQT володітиме 74% Dechra після завершення угоди, а решта належатиме її співінвестору, підрозділу прямих інвестицій Інвестиційного управління Абу-Дабі.

Blackstone Inc. і Goldman Sachs Asset Management очолюють угоду щодо прямого кредитування на суму £1,25 млрд для підтримки викупу Dechra. Blackstone і Goldman Sachs вкладуть в угоду по £400 млн кожна.

Dechra - глобальна компанія з виробництва ветеринарних товарів, найбільш відома виробництвом ліків для свійських тварин (собак, кішок та кроликів). Також компанія виробляє продукцію для коней, великої рогатої худоби та свиней. EQT є инвесткомпанією, яка активно працює на ветеринарному ринку. Вона є найбільшим акціонером IVC Evidensia, одного з найбільших постачальників ветеринарних послуг у Європі, а також інвестувала в інтернет-магазин ZooPlus і страхову компанію ManyPets.

Читайте також