Fidelity International залучила $700 млн до свого першого взаємного фонду облігацій Китаю

Fidelity International залучила $700 млн до свого першого взаємного фонду облігацій Китаю

Це розширить участь керуючої компанії на ринку взаємних фондів вартістю $3,8 трлн

Fidelity International отримала $700 млн. від інвесторів для свого першого взаємного фонду з фіксованим доходом у Китаї.

Керуючий директор компанії в Китаї Хелен Хуанг розповіла Reuters в інтерв'ю, що Fidelity лобіює китайські регулюючі органи, щоб вони послабили суворі правила безпеки даних, щоб дозволити транскордонний обмін результатами досліджень і компанія могла краще використовувати свої можливості в країні.

Фонд облігацій – другий продукт взаємних фондів Fidelity у Китаї – зібрав суму переважно від інституційних інвесторів протягом тритижневого скороченого періоду підписки.

Індустрія взаємних фондів Китаю налічує понад 150 гравців, включаючи іноземних, таких як BlackRock, Schroders та JPMorgan Asset Management.

"Розміри збору коштів дуже обнадіюють" через жорстку конкуренцію на місцевому ринку та обмежений досвід Fidelity в Китаї, сказав Хуан, який уже два роки очолює підрозділ взаємних фондів Fidelity International у Китаї.

Цього року в Китаї було запущено понад 200 облігаційних продуктів, що дозволило залучити в середньому 2,28 млрд юанів. Конкурент Neuberger Berman залучив 4 млрд юанів у рамках свого першого випуску облігацій у Китаї у березні.

Новий фонд в основному інвестує в державні облігації, а Fidelity International прагне поступово розширити свою пропозицію з фіксованою прибутковістю в Китаї, включивши в нього інвестиції в корпоративні облігації, зелені облігації і навіть конвертовані облігації, сказав Елвін Ченг, портфельний менеджер FIL Fund Management (Китай).

Читайте також