Фінтех-стартап Ramp залучає $300 млн при зниженій оцінці в $5,8 млрд

Фінтех-стартап Ramp залучає $300 млн при зниженій оцінці в $5,8 млрд

Нове фінансування має нижчу оцінку в порівнянні з $8,1 млрд, отриманими нью-йоркським стартапом у раунді фінансування минулого року

Ramp, розробник програмного забезпечення для фінансового управління, залучив $300 млн у своєму черговому раунді фінансування для прискорення розширення нових категорій.

Останнім часом оцінки стартапів у сфері фінансових технологій впали, оскільки відсоткові ставки залишаються високими, а інвестори стурбовані економічним спадом, що призводить до переходу від компаній, що спалюють готівку, до компаній, що приділяють більше уваги прибутковості.

Останній раунд фінансування очолювали Thrive Capital та Sands Capital, а також існуючі інвестори Founder's Fund та General Catalyst.

Компанія Ramp, що пропонує платформу корпоративних карток, що використовується більш ніж 15 тис. підприємств, була заснована у 2019 році. Попередніми інвесторами у фінтех були генеральний директор Microsoft Corp Сатья Наделла, Goldman Sachs, Redpoint Ventures та Thrive Capital.

Компанія з управління фінансами має намір розширити своє програмне забезпечення на суміжні категорії, намагаючись зробити бізнес клієнтів більш ефективним, повідомив генеральний директор Ерік Гліман.

У травні компанія Ramp заявила, що планує запропонувати нові інструменти штучного інтелекту, зокрема функцію, яка зможе визначити, чи переплачує компанія за своїми контрактами на програмне забезпечення.

Читайте також