Foxconn інвестує $600 млн у виробництво мікросхем та корпусних компонентів для iPhone в Індії

Foxconn інвестує $600 млн у виробництво мікросхем та корпусних компонентів для iPhone в Індії

В індійському штаті Карнатака планується реалізувати два проєкти: завод з виробництва компонентів корпусу iPhone та завод з виробництва напівпровідникового обладнання

Тайванська компанія Foxconn, ключовий постачальник Apple, підписала листа про наміри з урядом штату Карнатака про інвестиції близько $350 млн у створення в штаті заводу з виробництва компонентів корпусу iPhone і близько $250 млн у проєкт з виробництва напівпровідникового обладнання.

«Промислова та інвестиційна політика уряду штату сприяє розвитку екосистеми, і, відповідно, зростанню галузей. Переговори з головою правління компанії були плідними», - йдеться у заяві міністра розвитку інфраструктури штату Карнатака М. Б. Патіла.

Foxconn заявила, що ці проєкти створять 13 тис. робочих місць у штаті. Фірма співпрацює з Applied Materials у проєкті з виробництва напівпровідників.

Десятки світових виробників та постачальників розширили свою присутність в Індії, оскільки прем'єр-міністр Нарендра Моді пропонує стимули для перетворення Індії на глобальний центр виробництва напівпровідників та обладнання. За останні два роки Індія представила значні стимули, пов'язані з виробництвом для залучення інвестицій у критично важливі сектори, від електроніки до автомобілів та сонячної енергетики.

Читайте також