Франція посилить контроль над іноземними інвестиціями у місцеві компанії

Франція посилить контроль над іноземними інвестиціями у місцеві компанії

Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер пообіцяв посилити контроль за іноземними інвестиціями у бізнес країни, щоб захистити стратегічні галузі

За словами міністра фінансів Франції Брюно Ле Мера, галузі, що охоплюються, будуть розширені за рахунок компаній, які займаються видобутком і переробкою критично важливої сировини. Контроль також буде поширений на французькі філії іноземних фірм.

"Потенціал використання наших технологій і ноу-хау ніколи не був таким високим", - заявив Ле Мер лідерам бізнесу в четвер під час візиту до регіону Верхня Савойя на південному сході Франції.

Франція планує зберегти поріг у 10%, знижений з 25%, при досягненні якого набуває чинності контроль над неєвропейськими організаціями, які набувають частки у стратегічних компаніях, сказав Ле Мер.

За його словами, у 2022 році було розглянуто 325 досьє порівняно зі 137 у 2017 році.

Держави-члени ЄС намагаються забезпечити доступ до ресурсів, які мають вирішальне значення для переходу до чистої енергії та цифрових технологій, таких як літій, необхідний для акумуляторів електромобілів. Блок також хоче знизити свою залежність від жменьки постачальників, до яких входить Китай.

Читайте також