Французька інвесткомпанія PAI залучила €7,1 млрд для нового фонду викупу

Французька інвесткомпанія PAI залучила €7,1 млрд для нового фонду викупу

Фонд для інвестицій у компанії «реальної економіки» в Європі та Північній Америці залучив одну з найбільших сум у Європі цього року

Фонд PAI Partners VIII перевершив цільовий показник компанії в €7 млрд і зібрав приблизно на 40% більше, ніж його попередник, який залучив €5,1 млрд у 2018 році.

Новий інвестиційний інструмент з'явився на тлі складної ситуації зі збору коштів для компаній, які займаються викупом акцій, оскільки інвестори стають більш розбірливими щодо того, куди вони розподіляють свої гроші.

PAI Partners VIII отримав майже €2 млрд капіталу від нових інвесторів, а також нових зобов'язань із Північної Америки та Близького Сходу. У проекті брали активну участь і існуючі інвестори: деякі з них подвоїли свої зобов'язання за попереднім фондом.

"Нам допоміг диференційований підхід PAI до реальної економіки: ми інвестуємо в традиційні сектори, де виявляємо сильні можливості лідерства на ринку", - сказав в інтерв'ю Річард Хауелл, керуючий партнер компанії.

Продукти харчування та споживчі товари традиційно були найсильнішою сферою діяльності PAI, що робило їх привабливими для інвесторів, які прагнуть створити диверсифіковані портфелі.

Близько 35% останнього фонду PAI вже інвестовано, зокрема у виробника кормів для домашніх тварин Alphia, бухгалтерську та бізнес-консалтингову фірму Azets Group та оператора парків відпочинку Looping Group та інших.

Фонд PAI є третім за величиною серед європейських фірм з викупу цього року після рекордного фонду CVC Capital Partners у €26 млрд та фонду Permira у €16,7 млрд.

Читайте також