Французький конкурент OpenAI Mistral наближається до оцінки $2 млрд за підтримки Andreessen Horowitz

Французький конкурент OpenAI Mistral наближається до оцінки $2 млрд за підтримки Andreessen Horowitz

Французький AI-стартап має намір залучити близько €450 млн за раунд

За словами людей, знайомих з угодою, Mistral AI знаходиться на завершальній стадії залучення приблизно €450 млн від інвесторів, включаючи Nvidia Corp. та Salesforce Inc., в рамках раунду фінансування, який оцінює конкурента OpenAI приблизно у $2 млрд.

Угода включає понад €325 млн в акціонерний капітал від інвесторів на чолі з Andreessen Horowitz, який веде переговори про інвестування €200 млн. За словами джерел, Nvidia і Salesforce погодилися внести ще €120 млн у вигляді боргу, що конвертується.

Представник Mistral від коментарів відмовився. Представники Andreessen Horowitz, Nvidia та Salesforce також відмовилися від коментарів.

Оцінка компанії, якої ще немає й року, у $2 млрд підкреслює нестримний оптимізм світу технологій щодо майбутніх перспектив та прибутку компаній, які займаються штучним інтелектом. Mistral виробляє програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, яке підтримує чат-ботів та інші генеративні інструменти штучного інтелекту – область, яка потребує значних обчислювальних ресурсів. Він описує себе як менш дорогий і ефективніший, ніж його аналоги в США.

Mistral, який став одним із найвідоміших європейських стартапів у галузі штучного інтелекту, був заснований колишніми вченими з компаній DeepMind та Meta Platforms Inc., які працювали над великими мовними моделями, аналогічними тим, які пропонує OpenAI Сема Альтмана.

Читайте також