Французький виробник авіадеталей Safran націлився на покупку підрозділу управління польотами Raytheon за $1 млрд

Французький виробник авіадеталей Safran націлився на покупку підрозділу управління польотами Raytheon за $1 млрд

Угода стане найбільшою покупкою Safran за шість років

Французька аерокосмічна компанія Safran SA веде переговори про придбання підрозділу Raytheon Technologies Corp., який виробляє продукти, зокрема засоби управління польотом, що може стати найбільшою покупкою за шість років.

Угода може оцінити бізнес приблизно у $1 млрд.

Акції Safran упали на 1,7% у понеділок. Ринкова вартість компанії оцінюється в €58,6 млрд. Ринкова вартість Raytheon у Нью-Йорку загалом не змінилася і становить $141 млрд.

У січні агентство Bloomberg News повідомило, що компанія Raytheon з Арлінгтона, штат Вірджинія, розглядає можливість продажу свого бізнесу з управління польотами.

Поки що немає жодної впевненості в тому, що переговори між Raytheon і Safran приведуть до угоди, йдеться у заяві французької компанії у понеділок.

Raytheon, очолювана головним виконавчим директором Грегорі Хейсом, складається з Pratt & Whitney, Collins Aerospace та великого оборонного портфеля, що охоплює ракети, космічні системи та продукти розвідки. Бізнес із виробництва приводів знаходиться в Collins, який спочатку був підрозділом Rockwell Collins, а потім United Technologies до злиття з Raytheon, яке закрилося у 2020 році.

Читайте також