Гарольд Хемм хоче викупити акції нафтогазової Continental Resources на $4,4 млрд

Гарольд Хемм хоче викупити акції нафтогазової Continental Resources на $4,4 млрд

Засновник компанії зробив таку пропозицію, щоб зробити її повністю приватною

Continental Resources Inc. отримала пропозицію готівкою у розмірі $4,4 млрд від свого засновника Гарольда Г. Хемма,

 «Continental попереджає своїх акціонерів та інших осіб, які розглядають можливість торгівлі цінними паперами Continental, про те, що Continental тільки нещодавно отримала пропозицію сім'ї Хемм і не мала можливості ретельно вивчити та оцінити цю пропозицію або прийняти будь-яке рішення щодо відповіді Continental на цю пропозицію», - йдеться у повідомленні компанії.

Continental отримала листа, що не має обов'язкової сили, з пропозицією від Хемма від 13 червня від імені трастів його сім'ї придбати всі звичайні акції Continental, що залишилися в обігу, за ціною $70 за акцію готівкою, що оцінює компанію в $25,41 млрд.

Ікона галузі, яка допомогла зняти 40-річну заборону Америки на експорт сирої нафти зі США, Хем заснував Continental Resources у 1967 році у віці 21 рік. З того часу компанія перетворилася на одну з 10 найбільших виробників нафти у США.

Хемм зараз є головою компанії з Оклахома-Сіті, яку він вивів на біржу в 2007 році. У своєму листі Хемм сказав, що тоді публічний ринок винагороджував компанії як за зростання, так і за продуктивність.

«Часи на публічному ринку змінилися, особливо після пандемії COVID. Реакції ринку на нафтогазову галузь не було», — написав Хемм, зазначивши скорочення кількості публічних компаній, які займаються розвідкою та видобутком.

"Зменшення кількості державних організацій свідчить про відсутність підтримки з боку державного ринку, і ми вважаємо, що в результаті відбувається недооцінка Continental", - додав він.

Читайте також