Гендиректор Microsoft пообіцяв інвестувати $2,2 млрд в ШІ в Малайзії

Гендиректор Microsoft пообіцяв інвестувати $2,2 млрд в ШІ в Малайзії

Корпорація Microsoft інвестує $2,2 млрд у створення цифрової інфраструктури в Малайзії, що стане останньою у серії великих ставок на популярність Азії, як ринку технологій

Компанія Microsoft планує витратити гроші протягом чотирьох років на будівництво інфраструктури для своїх хмарних обчислень та служб штучного інтелекту, заявив генеральний директор Сатья Наделла під час візиту до Куала-Лумпуру у четвер. Він також проведе навчання ШІ для 200 тис. осіб у Малайзії та працюватиме з урядом над підвищенням потенціалу країни в галузі кібербезпеки.

"Ми прагнемо підтримати трансформацію штучного інтелекту в Малайзії і гарантувати, що вона принесе користь усім малазійцям", - сказав Наделла наприкінці ознайомлювального туру трьома країнами регіону. У Куала-Лумпурі він зустрівся з прем'єр-міністром Анваром Ібрагімом, а потім звернувся до лідерів бізнесу та розробників на заході компанії.

Ця інвестиція є найбільшою за 32 роки діяльності Microsoft у Малайзії. Наделла пообіцяв виділити щонайменше $7 млрд на розширення послуг компанії від Японії до Індії, одночасно рекламуючи ШІ як двигуна зростання та спонукаючи країни збільшувати інвестиції в цю технологію.

У Малайзії південний регіон Джохор-Бару, з'єднаний дамбою з Сінгапуром, стає одним з центрів обробки даних штучного інтелекту в Азії. Минулого року корпорація Nvidia об'єдналася з місцевою комунальною компанією YTL Power International Bhd., щоб збудувати в цьому районі парк центрів обробки даних зі штучним інтелектом вартістю $4,3 млрд.

Читайте також