Goldman Sachs залучає $4 млрд у фонд інфраструктури

Goldman Sachs залучає $4 млрд у фонд інфраструктури

Компанія закрила West Street Infrastructure Partners IV, взявши на себе зобов'язання з боку інституційних інвесторів, заможних приватних осіб та співробітників Goldman Sachs

Підрозділ управління активами Goldman Sachs Group Inc. залучил $4 млрд до нового інфраструктурного фонду середнього бізнесу.

Інвестори вкладають гроші у все, від платних доріг до енергетичних мереж, оскільки вони шукають активи, які можуть забезпечити стабільний прибуток та захиститися від інфляції, навіть незважаючи на те, що ширше середовище для збору коштів для прямих інвестицій дає збої.

"Фонд тепер добре сформований і диверсифікований", - сказав в інтерв'ю Філіп Камю, голова відділу інфраструктури Goldman Sachs Asset Management. За його словами, GSAM інвестував у сектор цифрових технологій, транспорту та логістики, соціальної інфраструктури та енергетичного переходу.

Згідно із заявою, фонд уже виділив $2,3 млрд восьми компаніям. До його угод входить придбання фінської компанії з будівництва шкіл Adapteo Oyj та норвезької групи послуг з аквакультури Frøy ASA. Компанія також інвестувала в американський завод із виробництва відновлюваного природного газу Synthica Energy та розробника акумуляторних батарей GridStor.

Читайте також