Goldman залучає $14 млрд для вторинного фонду прямих інвестицій

Goldman залучає $14 млрд для вторинного фонду прямих інвестицій

Американська інвестиційна фірма закрила фонд Vintage IX, взявши на себе зобов'язання інституційних інвесторів, заможних приватних осіб та співробітників Goldman Sachs

Goldman Sachs Asset Management залучив $14,2 млрд для нового інструменту для купівлі часток у фондах прямих інвестицій.

У той час як на вторинному ринку домінують інвестори, що коригують свою частку прямих інвестицій у стресовому макроекономічному середовищі, цьому також сприяє поява так званих інструментів продовження, які дозволяють фірмам, що викуповують, володіти бізнесом після типового періоду володіння.

"Аналіз попиту та пропозиції на ринку сприяє покупцям", - сказав електронною поштою Гарольд Хоуп, керівник глобального відділу вторинного ринку GSAM. «Набір можливостей обумовлений зростанням приватних ринків і такими факторами, як надмірне розміщення, які викликають велику потребу у ліквідності».

Останній вторинний фонд GSAM 2020 року закрився на рівні $10,3 млрд.

Фірма окремо залучила близько $1 млрд. для нового фонду вторинної інфраструктури під назвою Vintage Infrastructure Partners. Це пов'язано з тим, що інвестори продовжують вкладати гроші у все, від платних доріг до енергетичних мереж, оскільки вони шукають активи, які можуть забезпечити високий, стабільний прибуток та захистити від інфляції.

Читайте також