Google інвестує $1 млрд у новий дата-центр у Великобританії

Google інвестує $1 млрд у новий дата-центр у Великобританії

Дата-центр буде побудований на півночі від Лондона, перший центр компанії у Великобританії

Компанія Google, що належить Alphabet Inc., заявила, що інвестує $1 млрд у новий центр обробки даних у Великобританії, щоб задовольнити зростаючий попит на її послуги.

Будівельні роботи почалися на ділянці площею 33 акра в Уолтем-Кросс, на північ від Лондона, яку Google прийняв у 2020 році. Центр обробки даних «поможе забезпечити надійні цифрові послуги для клієнтів Google Cloud і користувачів Google у Великобританії», — йдеться в повідомленні.

Згідно веб-сайту Google, цей дата-центр стане першим у Великобританії. У компанії є й інші європейські центри обробки даних у Нідерландах, Данії, Фінляндії, Бельгії та Ірландії, де також знаходиться її європейський штаб-квартира.

Міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант намагається стимулювати великий рівень інвестицій у Великобританії, щоб прискорити економічний ріст у переддверії всіх загальних виборів, очікуваних осінь. Флагманської мерії в його осені заявки в минулому році було закріплено на постійній основі великих корпоративних податкових льгот, відомих як «повні витрати», які дозволяють компаніям вираховувати вартість інвестицій у заводи та обладнання зі свого налогообкладеного прибутку.

Читайте також