Google інвестує $2 млрд у Малайзію та побудує там дата центр

Google інвестує $2 млрд у Малайзію та побудує там дата центр

Google зобов'язалася інвестувати $2 млрд у Малайзію, включаючи розробку свого першого центру обробки даних та хмарного сервісу

Ця обіцянка знаменує найбільшу заплановану інвестицію Google в цю країну Південно-Східної Азії, як повідомила в четвер фінансовий директор Alphabet Inc. Рут Порат.

За даними міністерства торгівлі Малайзії, центр обробки даних та регіон Google Cloud забезпечать 26 500 робочих місць у різних секторах країни, а загальний економічний ефект оцінюється в $3,2 млрд. Місцем інвестицій буде бізнес-парк Elmina компанії Sime Darby Property у штаті Селангор.

Американські технологічні гіганти останніми місяцями збільшили свої інвестиції в Південно-Східну Азію, вклавши мільярди доларів у пошук нових можливостей зростання. Керівники корпорації Microsoft, Apple Inc. та Nvidia Corp. подорожували регіоном, щоб намітити стратегічні плани та зустрітися з главами держав.

Microsoft і Google жорстко конкурують за лідерство у сфері послуг штучного інтелекту, прагнучи до того, щоб клієнти прийняли їхні пропозиції в цій галузі.

У Google заявили, що, окрім розробки сервісів хмарних обчислень, вони підтримуватимуть програми підвищення грамотності в галузі штучного інтелекту для студентів та викладачів.

Читайте також