GSK залучила $1,24 млрд від останнього продажу акцій Haleon

GSK залучила $1,24 млрд від останнього продажу акцій Haleon

Британська фармацевтична компанія скоротила свою частку до 4,2% у найбільшій у світі незалежній фірмі з охорони здоров'я споживачів

Британська фармацевтична компанія GSK заявила в середу, що залучила £978 млн від продажу акцій Haleon зі знижкою, скоротивши свою частку до 4,2% у найбільшій у світі незалежній фірмі з охорони здоров'я споживачів.

GSK продала близько 300 млн акцій свого виділеного підрозділу за ціною 326 пенсів за акцію.

GSK — науково-медична компанія, одна з найбільших у світі, виробляє фармацевтичні препарати, вакцини та ліки для лікування респіраторних захворювань, ВІЛ, імунних запалень та онкології. Британська фармацевтична компанія, одна із найбільших у світі. Штаб-квартира – у Брентфорді, передмісті Лондона.

Компанія утворена у 2000 році шляхом злиття компаній Glaxo Wellcome та SmithKline Beecham, але її історія почалася у 1715 році, коли Сільванус Беван відкрив аптечний магазин у Лондоні.

Haleon plc - британська транснаціональна компанія в галузі споживчих товарів зі штаб-квартирою у Вейбріджі, Англія. Це одна з найбільших компаній у сфері споживчих товарів у світі, до брендів якої входять зубна паста Sensodyne, що знеболюють Panadol і Advil і вітаміни Centrum.

Читайте також