Хедж-фонд Farallon лідирує в раунді фінансування кадрової компанії HiBob з оцінкою $2,7 млрд

Хедж-фонд Farallon лідирує в раунді фінансування кадрової компанії HiBob з оцінкою $2,7 млрд

В рамках операції серії D Farallon інвестувала $100 млн, а Alpha Wave Global та існуючі інвестори вклали додатково $50 млн

Farallon Capital Management очолила раунд фінансування кадрової компанії HiBob з оцінкою $2,66 млрд — порівняно з $2,45 млрд, у які компанія була оцінена минулого року.

Це був важкий рік для стартапів, оскільки зростання ставок призвело до того, що стався шквал так званих «раундів униз», коли вартість компанії падає — чого багато засновників намагаються уникнути за всяку ціну. Навіть коли компаніям вдається забезпечити раунди інвестицій, інвестори можуть не побачити великих паперових прибутків, які вони колись отримували.

Хоча вартість HiBob в угоді зросла, було незрозуміло, чи змінилася ціна інвестора за акцію порівняно з останнім раундом фінансування, чи фінансування включало так звані пом'якшені умови, такі як право переважної ліквідації.

Farallon має активи та зобов'язання на суму $39 млрд, і близько чверті цієї суми було використано в приватних угодах. Як і багато інших компаній, Farallon уповільнила венчурне інвестування через спад на ринках стартапів.

Заснована в 2015 році компанія HiBob та її програмна платформа допомагають компаніям, які відповідають за управління персоналом, від адаптації до управління компенсаціями. Компанія планує використати нові гроші для залучення більших рахунків, розширення у нових регіонах, прискорення партнерських відносин та інвестицій у такі технології, як штучний інтелект, заявив в інтерв'ю співзасновник Ронні Зехаві.

Читайте також