Хедж-фонд Pershing Square мільярдера Акмана залучає $1 млрд і готується до IPO

Хедж-фонд Pershing Square мільярдера Акмана залучає $1 млрд і готується до IPO

Хедж-фонд Білла Акмана Pershing Square Capital Management завершує раунд фінансування на $1 млрд з інституційними інвесторами та сімейними офісами, а також розглядає можливість IPO у майбутньому

Інвестори оцінюють компанію Pershing Square Capital Management, активи якої становлять $16,3 млрд, $10,5 млрд.

Приблизно $500 млн із грошей, зібраних за допомогою інвесторів, стануть основою для Pershing Square USA, нового інвестиційного портфеля в США. Він буде зареєстрований на Нью-Йоркській фондовій біржі і доступний усім, хто може інвестувати в США, включаючи роздрібних інвесторів, повідомило джерело.

Цей новий фонд імітуватиме існуючий хедж-фонд, але запропонує нижчі комісії та швидший доступ до капіталу і може залучити деяких із 1,2 мільйона передплатників Акмана на платформі соціальних мереж X.

Іншу половину грошей буде використано у фондах, які фірма планує запустити.

Потенційне IPO ще попереду і може статися наступного або 2026 року.

У лістинг включено багато інвестиційних компаній, у тому числі британський хедж-фонд Man Group, який має під управлінням $175,7 млрд, а ринкова капіталізація становить близько $4 млрд.

Однак у переговорах з інвесторами Акман заявив, що його бізнес має структуру, більш схожу на Ares Management Corp та Blue Owl Capital. Активи цих фондів становлять $428 млрд і $174 млрд, а ринкова капіталізація становить $44,3 млрд і $27,6 млрд відповідно.

Компанія Pershing Square Capital Management, заснована Акманом у січні 2004 року, зазвичай інвестує в дюжину акцій та найбільш відома своїми активістськими кампаніями.

Читайте також