HSBC викуповує частку свого партнера по спільному фонду в Китаї

HSBC викуповує частку свого партнера по спільному фонду в Китаї

Угода дозволить розширити присутність найбільшого банку Європи на китайському фондовому ринку

HSBC, якому наразі належить 49% акцій HSBC Jintrust Fund Management, підписав угоду з Shanxi Trust, відповідно до якої китайська державна компанія продасть банку свою 51% частку у спільному підприємстві.

Однак угода підлягає розгляду та схваленню регулюючих органів.

У разі схвалення найбільший банк Європи за розміром активів, який отримує більшу частину свого доходу та прибутку в Азії, розширить свою присутність на ринку управління фондами у розмірі $3,8 трлн у Китаї.

Поки незрозуміло, скільки HSBC заплатить Shanxi Trust, що повністю належить HSBC Jintrust, яка, згідно з веб-сайтом спільного підприємства, на кінець березня мала в управлінні кошти в розмірі $7,7 млрд.

Крок HSBC щодо збільшення своєї частки на підприємстві фонду є останнім кроком кредитора щодо розширення своєї присутності в Китаї.

У 2021 році банк зі штаб-квартирою в Лондоні перетворив своє спільне підприємство зі страхування в Китаї на дочірню компанію, що перебуває у повній власності, і збільшив минулого року частку володіння своїм спільним підприємством із цінних паперів у Китаї до 90%.

HSBC розмістив мільярди доларів у Китаї за останні кілька років у рамках розширення в Азії, збільшивши свою частку на ринку банківських послуг, страхування та цінних паперів у фінансовому секторі країни з оборотом у $57 трлн.

Китай, включаючи Гонконг та материкову частину, приніс близько 44% прибутку HSBC у 2022 році.

Читайте також