Hyperloop One закривається та розпродає активи

Hyperloop One закривається та розпродає активи

З моменту свого запуску 2014 року транспортний стартап залучив понад $450 млн

Hyperloop One, футуристична транспортна компанія, що будує трубчасті лінії для перевезення пасажирів та вантажів з міста до міста зі швидкістю, порівнянною з літаковою, закривається, за словами людей, знайомих із ситуацією.

За даними PitchBook, Hyperloop One побудувала невеликий випробувальний трек неподалік Лас-Вегаса для розробки своїх транспортних технологій і на якийсь час взяла назву Virgin Hyperloop One після того, як Virgin Річарда Бренсона інвестувала кошти. Virgin видалила свій бренд після того, як минулого року стартап вирішив зосередитись на вантажах, а не на людях.

Зараз компанія звільнила більшу частину своїх співробітників і намагається продати активи, що залишилися, включаючи випробувальний полігон та обладнання. На початок 2022 року у компанії працювало понад 200 осіб. Компанія також закрила свій офіс у Лос-Анджелесі.

DP World, конгломерат зі штаб-квартирою в Дубаї, підтримує Hyperloop One з 2016 року та володіє контрольним пакетом акцій. Інтелектуальна власність стартапу, що залишилася, буде передана DP World, повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Компанія захопила уяву громадськості з моменту свого заснування в 2014 році через рік після того, як Ілон Маск опублікував офіційний документ, в якому викладено бачення технології Hyperloop. Ця концепція являла собою привабливу обіцянку нового виду транспортних технологій та припинення дорожнього руху.

Читайте також