Hyundai Motor і LG Energy збудують у США завод з виробництва акумуляторів вартістю $4,3 млрд

Hyundai Motor і LG Energy збудують у США завод з виробництва акумуляторів вартістю $4,3 млрд

Компанії, як і деякі їх конкуренти, прагнуть скористатися податковими пільгами у США

Південнокорейські Hyundai Motor Group та LG Energy Solution заявили, що побудують завод з виробництва акумуляторів для електромобілів у США.

Виробники повинні дотримуватись нових вимог США до постачальників компонентів акумуляторів для електромобілів та найважливіших мінералів, щоб покупці їхніх автомобілів могли претендувати на податкові пільги у розмірі до $7500 відповідно до Закону про зниження інфляції.

Автомобілі Hyundai Motor та дочірнього автовиробника Kia в даний час не мають на це права.

Hyundai та LGES заявили, що будівництво заводу в штаті Джорджія розпочнеться у другій половині 2023 року, а виробництво акумуляторів розпочнеться не раніше кінця 2025 року.

За їхніми словами, його річна виробнича потужність складе 30 гігават-годин, що достатньо для виробництва 300 тис. електромобілів.

Hyundai Motor Group, третій за величиною автовиробник у світі з продажу автомобілів, будує заводи з виробництва електромобілів та акумуляторів в окрузі Брайан у штаті, де базуватиметься їхній спільний завод із LGES.

LGES та Hyundai Motor Group, до якої входять Hyundai Motor, Kia та виробник автозапчастин Hyundai Mobis, володітимуть по 50% спільного підприємства.

"Два сильні лідери в автомобільній та акумуляторній промисловості об'єдналися, і разом ми готові забезпечити перехід на електромобілі в США", - заявив генеральний директор LGES Янгсу Квон.

Читайте також