Hyundai Motor інвестує $2,45 млрд у розвиток екосистеми електромобілів в Індії

Hyundai Motor інвестує $2,45 млрд у розвиток екосистеми електромобілів в Індії

Інвестиції планується здійснювати протягом 10 років

Hyundai Motor оголосила, що планує інвестувати $2,45 млрд протягом наступних 10 років у південно-індійський штат Таміл Наду, щоб підтримати свої плани щодо виробництва електромобілів у країні.

Південнокорейська компанія підписала угоду (меморандум про взаєморозуміння) з урядом штату Таміл Наду з детальним описом своїх інвестицій. Це призведе до збільшення виробничих потужностей на підприємстві компанії в Сріперумбудурі - автомобільному коридорі Ченнаї.

Hyundai Motor India, дочірня компанія Hyundai Motor в Індії, також збиратиме акумуляторні батареї для електромобілів і встановлюватиме 100 зарядних станцій для електромобілів. Ці зарядні станції будуть комбінацією подвійних надшвидких і одиночних швидших зарядних станцій, і вони будуть встановлені по всьому штату протягом наступних п'яти років.

«Довгострокові інвестиції допоможуть розширити наші виробничі можливості, а також збільшити обсяги виробництва на нашому заводі в Сріперумбудурі, що дозволить нам виробляти найкращі електромобілі та автомобілі з ДВЗ [двигун внутрішнього згоряння] у Таміл Наду для решти світу». Про це на прес-конференції заявив управляючий директор Hyundai Motor India Унсу Кім.

В даний час виробник автомобілів Hyundai Motor випускає 775 тис. автомобілів на рік на своєму заводі в Ченнаї, який він планує збільшити до 850 тис. Проте точні терміни розширення поки що не розголошуються.

Нині Індія є ринком електромобілів, що розвивається. Електромобілі країни в сукупності становлять лише 1% від загального обсягу продажу чотириколісних транспортних засобів. Проте уряд Індії наполягає на розширенні впровадження електромобілів, стимулюючи автомобільні компанії та субсидуючи споживачів.

Читайте також