Індійська Maruti придбає місцевий завод за акції Suzuki на $1,54 млрд

Індійська Maruti придбає місцевий завод за акції Suzuki на $1,54 млрд

В результаті випуску акцій частка Suzuki в Maruti збільшиться до 58,19% із нинішніх 56,48%, що приблизно відповідає серпневій оцінці компанії

Maruti Suzuki India, найбільший автовиробник країни за обсягом продажів, заявив у вівторок, що випустить акції Suzuki Motor на суму $1,54 млрд для покупки місцевого заводу у японського автовиробника.

Maruti випустить 12,3 млн. привілейованих акцій за ціною 10 420,85 рупій кожна, що становить 2,7% знижку до ціни закриття акцій у понеділок.

З 2014 року Suzuki інвестувала близько 180 млрд рупій у завод, що випускає автомобілі для Maruti. Завод розпочав роботу у 2017 році та має річну потужність 750 тис. одиниць.

Maruti заявила, що очікує, що повне володіння заводом дозволить їй краще контролювати виробництво, у тому числі електромобілів (EV), та допоможе адаптувати виробництво до змін попиту.

Перший електромобіль компанії – позашляховик – вироблятиметься на заводі в Гуджараті. До 2030 року компанія планує випустити шість моделей електромобілів, кожна з яких вироблятиметься на цьому заводі.

Читайте також