Індонезійський електронний гаманець Dana залучив $250 млн від Sinar Mas та Alibaba

Індонезійський електронний гаманець Dana залучив $250 млн від Sinar Mas та Alibaba

Dana планує випустити нові фінансові продукти та інвестувати у технології

Dana, один із найбільших постачальників цифрових гаманців в Індонезії, залучила $250 млн від місцевого конгломерату Sinar Mas та Lazada Group Alibaba Group Holding Ltd. для розширення своєї діяльності у своїй країні.

П'ятирічна компанія використовуватиме кошти для інвестицій у нові технології та розгортання більшої кількості фінансових послуг на одному з найбільш зростаючих ринків фінансових технологій у світі, повідомив Bloomberg News головний виконавчий директор Вінс Ісвара.

За даними Банку Індонезії, вартість цифрових платежів у країні вже перевищила операції з кредитними та дебетовими картками.

"Ми збираємося продовжувати інвестувати в наші технології, які були нашою найсильнішою стороною і одним з найбільших двигунів нашого зростання та фінансових послуг", - сказав Вінс Ісвара.

Завдяки цим інвестиціям стартап із Джакарти також зміцнює свої зв'язки з Alibaba, якій належить третина акцій Ant.

Фінансування надходить у зв'язку з тим, що китайський фінтех-гігант Ant працює над розширенням у Південно-Східній Азії, де має місцевих партнерів в Індонезії, Малайзії, Філіппінах і Таїланді. У червні компанія також запустила цифровий банк у Сінгапурі для надання фінтех послуг малим підприємствам.

Іншими акціонерами Dana, заснованої в 2017 році та запущеною в 2018 році, є Ant та індонезійський медіаконгломерат PT Elang Mahkota Teknologi, більш відомий як Emtek. У стартапу понад 115 мільйонів зареєстрованих користувачів в Індонезії. Він використовується споживачами та продавцями для оплати рахунків, переказу грошей та відкриття банківського рахунку та обробляє в середньому 10 млн транзакцій на день.

Читайте також